Menukaart | 't Ponton

Menukaart

Voor bij het aperitief

  • Bordje “Serrano” ham
  • Garnaalballetjes
  • Kaasballetjes
  • Nieuwpoortse Garnalen
  • Gandahamballetjes
  • Miniloempia

Voorgerechten

  • Dagsoep
  • Nieuwpoortse Vissoep met toast en rouille
  • Kaaskroketten 2 stuks
  • Garnaalkroketten 2 stuks
  • Langoestienestaartjes 'Diabolique'
  • Slaatje met in huis gemarineerde gamba's

Desserts

  • Coupe Vanille
  • Dame Blanche
  • Dame Noire
  • Coupe Bresilienne
  • Coupe Advocaat
  • Kinderijsje
  • Coupe Colonel
  • Café Glacé
  • Moelleux au chocolat
  • Tarte Tatin met vanilleijs

Digestieven

  • Grand Marnier
  • Cointreau
  • Amaretto Disaronno
  • Baileys
  • Poire William 44° - Eau de Vie Etienne Brana
  • Framboise 45° - Eau de Vie Etienne Brana
  • Armagnac *** (5 jaar) 40° - La Fontaine de Coincy
  • Calvados (3 jaar) 41° – Roger Groult
  • Cognac Voyer (5 jaar)
  • Cognac Voyer VSOP (8 jaar)
  • Grappa di Sagrantino 42° - Antonelli (Umbrië)
  • Whisky Redbreast Pure Pot Still 12 years 40° (Ierland)
  • Whisky Ardbeg Islay Single Malt 10 years 46° (Schotland)
  • Whisky Bladnoch Lowland Single Malt 8 years 46° (Schotland)
  • Jonge Jenever
  • Oude Graanjenever
  • Irish Coffee (Whisky)
  • French Coffee (Grand Marnier)
  • Italian Coffee (Amaretto Di Saronno)
  • Café Normand (Calvados)
  • Baileys Coffee
  • Flemish Coffee (Jenever)
  • ...
 

Voor de kids

  • Kalfsfilet met appelmoes en kroketjes
  • Kaaskroket
  • Garnaalkroket
  • Gebakken kabeljauw met slaatje en puree
  • Gebakken tongetjes (2 stuks)


Visgerechten

  • Vispannetje
  • Tongetjes van de laatste sleep (3 stuks) met fris slaatje en puree
  • Kabeljauwhaasje, kruidenpuree en jus van garnalen
  • Reuze Gambas met slaatje en zwarte inktvispasta
  • Mix van gebakken Noordzeevis en zuiders pureetje

Andere gerechten

  • Osso Bucco met verse tagliatelle
  • Kalfsribeye, chumichurriboter en rösti aardappelen
  • Stoverij van varkenswangetjes
  • Slaatje met warme geitenkaas
  • Nieuwpoortse Bouillabaisse met langoestines

Dagschotel

Van woensdag tot zaterdag van 12u tot 14u. 

Dagsoep – vis van de dag– koffie of thee

Menu 36,5 Euro

Artisanale garnaalkroketten met krokant slaatje   
***
Sliptongetjes, slaatje en puree van duinaardappel   
***
Espresso 'Segafredo’ of  ‘tik tak’ Thee